maanantai 21. helmikuuta 2011

Haukipudas-Active dog, 20.1.2011 - Kisakorkkaus, HYL

Eikös herätyskellon pitäis jo soida... juu, puolituntia sitten. Minuuttiaikataulu petti heti aamusta ja tuli vähän ajeltua harhaankin siinä unenpöpperössä ja lievässä kuumehourailussa. Että loistava kisapäivän avaus.

Kisakirjan varmennus meni hiukan tiukille, käytiin Tunskin kanssa toimistolla tuomarin Mika Moilasen puhuttelussa just ennen omaa rataantutustumista, juoksun kans sitten toimistolta auton kautta hallille. Hallilta juoksulla autolle ja takas radalle kun lähtölistoilla oli joku Tunna ensimmäisenä. Eipä paljon kerennyt hermoilla lähdössä.

Eka agilityrata:

Rata oli hallin päästä päähän juoksua.

Jätin Tunnan kaus lähdössä, että sillä on tilaa hiipiä, mutta poitsuhan pysyi lähdössä. Tunnalla tuli kiirre perään ja eka rima pyöri jaloissa hyvän matkaa. A:n kontakti pysyi, mutta sitten töpeksin kaarteessa, tultiin yhden esteen ohi ja sen jälkeen annoin Tunnan hypätä sen aidan väärältä puolen. Toinen suora meni hyvin, kepit löytyi ja muurin jälkeen satuttiin putkeenki, melkein jopa irtosi tällä pätkällä. Kolmas suora, suoranputken jälkeen kääntyi vähän kysymään mutta jatkoi renkaalle ja putkeen, vaikka jäin armotta jälkeen. Loppusuoralla vedätin ihan turhaa puomille ja tunna ohi, loppukontakti jäi taas aavistuksen vajaaksi. Ihan lupaavia pätkiä.

Tulos hyl.

Toka agilityrata:

Sama hallin päästä päähän juoksu toisin päin, suoranputken tilalla keinu.

Tunnan edellä lähti nyt pari koirakkoa, ja pikkupoitsu tiesi mihin oli menossa, veti lähdössä jo semmoset ylikierrokset, että sai sisäänheittäjältäkin paheksuvan katseen. Tunna veti radalle täyttä nelivetoa. Mutta yllätti mut kuitenkin lähdössä, se pysyi paikalla.

En kuitenkaan arvannut ottaa etumatkaa ja ennen puomia olin jo jäänyt jälkeen, Tunna puomin ohi ja alkoi pyöriin. Puomin kontakti oli nyt hyvä. Keinu oli lähellä lentokeinua ja mun paletti sotkeutui lopullisesti siinä, kun en ollutkaan sen jälkeen Tunnan edellä, rengas ja aita vielä jotenkin taiteiltiin, mutta putkessa painui väärään päähän. Muurin jälkeen kepit oli täysin hukassa, taisin olla jo ihan luovuttaneen näkönen kun tuomari sanoi että jatka vaan loppuun saakka. Ja kepit löytyi ja loppupätkä kaahotettiin, rimat taisi lennellä kaarteessa aika tavalla, A:lla tuli hyvin loppukontaktille, mutta pääsi hitusen varastaan.

Tulos hyl

Hyppyrata:
Ei ilmottauduttu.

Yhteenveto:

Eka tämän vuoden tavotteista on saavutettu, viralliset kisat aloitettu. Tämän kisan tavoite oli pysyä lähdössä, se onnistui molemmissa starteissa. Kontaktit ja keppien aloitus olivat vähän epävarmoja. Vaatii vielä todella tarkkaa ohjausta ja estehakuisuutta lisää. Ja ohjaaja on turhan hyllymagneetti. ;)

Mutta "vamentajan" sanoi, hyvä siitä tulee. Onneksi joku uskoo meidän koheltamiseen tai ainakin Tunnaan. =D

Kun ei ole kuvia ja videoita... kuva lauantain metsälenkiltä.

2 kommenttia:

  1. Upeeta, että uskalsitte kisoihin ja
    tsemppiä tuleviin koitoksiin!!

    VastaaPoista
  2. Vau, kisaura korkattuna! Bertta-sisko on kade, sen ohjaaja ei selviä edes parin esteen pätkästä... Ja Bertalla nousee kierrokset jo kun telkassa mainostetaan laama-agilityä ;o)

    VastaaPoista