keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kisoissa ja valmennuksessa

Arkeakin on kuitenkin vietetty ja Tunskin kanssa on vähän agiakin menty. Helatorstaina Pinja ja Wili kyläilivät Ropilla ja Aatulla, kun Tunskin kanssa käytiin kisaamassa. Tunnalla ja minulla oli valvottu yö takana, eikä taidettu olla ihan skarppina tälläkään kertaa.

Paikka ja aika: Kokkola 17.5.2012
Järjestäjä: Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry
Kisat: maksi1 - A, B

B-rata (agi), tuomarina Jari Tienhaara: Lähettiin radalle ensimmäisenä. Tunski pysyi lähdössä hyvin ja pari ekaa hyppyä hyppäsi loistavasti, sitten käännöksessä alkoikin rimat kolista. Keinu oli taas vähällä mennä lentukeinuksi, mutta A ja puomi oli loistavat. Ja maltettiin hypätä viimeiset esteet. Tulos: 20 (-9,79)

A-rata (agi), tuomarina Katarina Virkkala (ratasuunnittelu Tienhaara): Nyt meillä oli hyvin aikaa rauhottua ennen lähtöä, kiitos palkintojen jaon. Tunski pysyi hienosti lähdössä ja alun rimat pysyi jälleen ylhäällä, mutta sain taas painettua Tunskin kepeillä kakkosväliin ja virheen korjauksessa Tunna kerkesi pujotella kepit vääräänki suuntaan. Rata oli muuten oikeastaan loistava, keinulla tuli hiukan yli, mutta A ja puomi, wau. Ja kaikki rimat pysyi ylhäällä. Tulos: hyl

Viikonloppuna Mika Moilasen valmennusta

Lakeuden koiraharrastajat ry järjesti Mika Moilasen agilityvalmennus viikonlopun. Molempina päivinä oli tunti aamupäivänä ja tunti iltapäivästä. Tunnit aloitettiin 30-45s lämmittelyllä esteitä satunnaisessa järjestyksessä. 

Lauantaina aamupäivästä oli 7 esteen pätkä, me Tunskin kanssa hinkattiin koko tunti kolmea ensimmäistä elikkä ensimmäinen käännös saatiin lopulta onnistumaan, toista ei, ei ainakaan niin, että olis kerinnyt lähellekään seuraavaa. Tunski ei kato yhtään mun käsiohjauksia ja tiukassa käännöksessä ampuu jaloille. Esteelle irtoamista ja itsenäistä estesuoritusta.

Launtaina iltapäivästä tiukkoja käännöksiä 8 esteen pätkällä. Juu rauhallista ja selkeetä ohjaamista, pystyssä olemista, katse koiraan. Ja kyllähän tunski kääntyy ja rimat pysyy, kun sille antaa mahdollisuuden.

Sunnuntaina aamupäivästä ratapätkä, 12 estettä. Jo lämmittelyssä Tunskillakin löi kierrokset selvästi yli ja en saanut aikaseksi rauhallisia lähtöjä, joka kostautui koko aamupäivän. Esteet oli tunskille keilarataa. Ja mää en vaan saanut pakettia kasaan, en sitten millään. Ja mun radanluku oli surkeeta. Ei vaan mikään onnistunut. Rauha ja selkeä ohjaaminen, ja vois ääntäkin käyttää.

Sunnuntaina iltapäivästä toinen ratapätkä, 15 estettä. Nyt tunskin oli pakko rauhottua lähtöön ja kun alun rimat kolisi, niin peli loppu ja me käytiin pyörimässä esteiden seassakin ilman niiden suorittamista. Ja lopulta me alettiin Tunnan kanssa löytää juoni ja saatiin kelpo suorituksia. Lopulta koutsi sanoi, että koira on hyvä, kun muutamat pikkuasiat saa kuntoon, Tunna seuraa hyvin mun ohjausta.

Oli antoisa kurssi, kun viimeaikoina on päähän tauotti, ettei saa katsoa koiraa, niin nyt olis pitäny katsoa... tosin nyt kyllä käännettiin ja väännettiin. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti