tiistai 2. helmikuuta 2010

Agilityn alkeet, osa 4 - selkäsauna

Active Dogilla illan ohjelmassa oli omatoimisena puomin alastulo, pussi, rengas ja kepit. Ohjattuna harkkana oli pätkä muuri-aita-mutkaputki-aita, jossa muuri oli uutena.

Tunskin kanssa aloitettiin puomilta, vaati edelleen selvän pysäytyksen. Tunnalla oli hyvä veto kipolle. Pussilla edelleen pyrkii kääntymään ennen lelua, siirrettiin lelu lähemmäs pussinsuuta... mutta vaihdettiinkin ohjattuun harkkaan.

Ohjattu. Ensin muuria yksittäin lelulle kutsuttuna, lähetettynä, ilman hihnaa... ja toisen koiran lelulle... toinen yritys hihnassa, selkäsauna. Pätkä muuri-aita-suoraputki, meni kuitenkin hyvin.

Palattiin pussille, yhtäaikaislähdöllä ok. Paikalle jätöllä ei tahtonut malttaa, hyvin tuli lelulle, mutta Kasi teki vieressä putkea ja sinne... Karjasu... Lähettiin ulos jäähylle ja takaisin tullessa Tunna löi jarrut päälle. Yritin vielä keppejä, mutta se oli täysin perässä raahattava, joten en sitten ottanut. Makupalat ja lelut eivät kiinnostaneet.

Ohjatussa jatkettiin tarkoituksena mennä nyt koko pätkä. Tunna lähti hyvin, mutta se jäi putkeen, eikä tullut ulos kuin väkisin vetämällä vaikka putkea kerittiin. Toka kerralla sama homma... Ulos jäähylle.

Hallille paluu taas jarrulla. Istuttiin lopputunti kentän reunalla, rauhallista poikaa. Loppuajasta otti taas kontaktia, makupaloja ja kiinnostui vähän esteistä. Mikkokin kävi tunnin lopussa sitä vielä moikkaamassa. Hallista poistuessa, jäähyttely ja iltalenkilläkin se kulki nöyrästi katsekontaktissa vaikken sitä vaatinut. Vastaan tulijat väisti mitä hihna antoi myöten.

Noh... Aamulla Tunna oli kyllä jo moiset nöyristelyt unohtanut... Tiedossa uusia kovisteluja, luulot pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti