maanantai 14. joulukuuta 2009

Hakua - maalimiehiä ja lenkkeilijöitä

Aika: lauantai 12.12.2009 klo 12.30-14.15, Tunski viimeisenä
Sää: nolla keli, pilvessä, ei tuulta, varvikossa hitunen uutta lunta
Paikka: "Vihreämökki"
Metsä: selkeä mänty- ja kuusimetsä, erittäin kumpuileva (isoa ja pientä kumpareita).

Kun ei tuullut, niin päädyin ottamaan samanlailla kuin viimeksi lähtömielikuvalla. Maalimiehet n. 50 metriin. Kun maalimiehet lähti ja tunski vietiin lähtöpaikalta keskilinjan alkuun, pikkumies ei meinannut odotellessa pysyä nahoissaan. Vasemmalla puolella meni nopesti suoraan maalimiehen luo. Oikealle puolen ei meinannut lähtiä, lähti hitaasti ja pysähtyi kumpareenpäälle katsomaan keskilinjalle, sai hajun ja reippaasti maalimiehen tykö.

Samalla tavalla otettiin kaksi seuraavaa. Vasen ukko löytyi jälleen helposti. Oikealla lähti taas hitaasti, mutta varmemmin kuin edellisellä kerralla, puolessa välissä se huomasi takalinjalla koiran ja lenkittäjän... lähti kuitenkin kutsusta tulemaan keskilinjalle, mutta kun me huudettiin sitä isommasti, Tunski taisi ajatella, että hetkonen, nyt tässä on jotakin erikoista ja kääntyi takasin ja tietty vouvou-haukulla. Noh, palas se kuitenkin takaisin keskilinjalle. Odotettiin, että lenkkeilijät häipyivät maalimiehen takaa ja uus lähetys pienellä ääni avulla. Kumpareen päällä taas vähän empi, mutta hajun saatua nopeasti maalimiehen luo.

Häiriö takia otettiin sitten viideskin maalimies vasemmalle, nyt haamuna (tosin taisipa olla niin, ettei polven korkunen tunski sitä nähnyt). Lähes suoralla pistolla, lopussa hieman joutui hakemaan. Hieno päivä.

Paparatsikin oli metsässä. Tunski sai lainata ja kokeilla eka kerran liivejäkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti