keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Moilasen Mikan valmennusviikonloppu

Lakeuden koiraharrastajat ry järjesti toisen Mika Moilasen agilityvalmennusviikonlopun tälle kesäkaudelle ja Tunskin kanssa lyöttäydyttiin tälläkin kertaa mukaan molemmille päiville.

Nyt taisi olla hieman helpommat kuviot kuin keväällä, mutta kyllä näissäkin sai töitä tehtä, että löytyi ohjaajalle oikeat tanssiaskeleet. Lauantaina oli eteen irtoamista ja siivekkeen tarkkaa kiertoa. Sunnuntaina tehtiin edellispäivän opeilla 20 esteen rata, aamupäivästä pätkissä ja iltapäivästä kokonaan. Ja niinhän siinä kävi, että Tunskin kanssa siirrytään kauko- ja takaohjaukseen. Mun jalat on yksinkertasesti niin hitaat, ettei niillä kerkiä edestä esteitä näyttämään. Ja Tunnahan toimii kaukaakin, jos sille vaan opetetaan mitä tehä.

Muistiin käskettiin kirjata... melkeen muistankin. No, kouluttaa ja kouluttaa, toistoja ja toistoja. Eteenmenot, siivekkeen kierrot - selvät käskyt ja toimia samalla tavalla joka kerta. Kouluttaa ja opetella itekin kauko-ja takaaohjaukset. Suunnitella ohjaukset koiran mukaan (esim. rataharkassa suoran ohjaus kentän ulkoreunalta, eikä kentän puolelta, Tunna saatiin näin etenemään suoralla kyselemättä.) Rauhalliset ohjaukset, ei ole kiire. Tunnan lähdössä paikalla pysyminen ja johtajuutta ottaa muissakin tilanteissa, eli ohjaamista tyhjässäkin tilassa ja kaukaa. Tunnassa on edelleen potentiaalia, ööö ohjaajassa ei tainut niinkään olla. =D

Viikonloppu oli todella antoisa ja ruokatauolla Mikan Shellin pöytään piirtämät muutaman esteen harjoituskuviot antoivat lisää eväitä myös itsenäiseen reenaamiseen takapellolle. Hyviä ohjeita tuli myös kentänreunalta ja oli kiva nähdä videopätkäkin meidän menosta. Kuvat Pia Alatorvinen (Lakeuden koiraharrastajat ry:n facebook).

Tunski lähtökuopissa, pysyy... ei pysy... pysyy... ei...
Tunskin hyppynäyte, etutassut ristissä ja takatassut ojennuksessa
Ja melkeen onnistuttiin paikalla ohjauksessa...
 
 
 
 
Tunna kerkiää kysellä...
mutta matka jatkuu...

Ja sitten oltiinkin suoralla myöhässä. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti