Tunna


Covateco Iceman


Mää on tunna elikäs tunski. Mää oon meidän sakin kuopus ja muut pitää mua ihan pentuna, vaikka mää oon jo iso jätkä. En mää oikeesti kauhia kova oo, kuhan joskus vähän esitän kovista.

Äippä ei oo kunnolla mulle mitään opettanut, mutta onneksi wili ja pinja ovat opettaneet monia hyödyllisä asioita, kuten mm. haukkumisen, tosin mulle on kyllä sanottu, ettei bordercolliet hauku. Monesti mää unohankin ett oon bordercollie, kun oon noitten valkosten pystykorvien kanssa enimmäkseen touhunnut.

Äipän kanssa on kokeiltu välillä harrastaakki, mutta wili sanoi mulle ett mun on turha mitään suuria ootella, kun tuo meidän äippä on hidas oppimaan mitään.

Agilityä me on koitettu harrastaa vähän niinku tosissaan, mutt en mää oo saanut opetettua äipälle ees vielä perusohjauksia, joilla selvittäs ees helpoimmista radoista. Kisaaminen kuitenkin aloitettiin helmikuussa 2011, vaikkei äippä vielä kisavalmis ookkaan. Mutt saatiin me kesällä 2011 nollavoittokin hyllyjen joukkoon.

 Kuva: S.Eskelinen

Koostetta agikesästä 2011... ne onnistumiset oli toisten kameroissa.

Hakua mää olisin tehnyt mielelläni, mutt kuulemma siinä ei saakkaa pelkästään hakia niitä metsään kadonneita, en kyllä ymmärrä mitä järkiä siellä keskiviivalla jatkuvasti tarttee käydä äippää kattoon. Kai tuo ny osaa sitä viitotettua polkua kulkea ilman muakin.

Mielelläni mää tekisin kaikkea ettei vallan elämä menis pelkäksi touhottamiseksi.
-Tunna-